Москва демантовала да су Путин и Трамп „разматрали“ предлоге да Београд призна независност Косова

27-07-2018 04:00:14 | | фото: © РИА Новости / Виталий Белоусов/ vostok.rs |


Министарство спољних послова Русије демантовало је саопштења медија о томе да се наводно амерички председник Доналд Трамп на састанку са руским лидером Владимиром Путином у Хелсинкију сложио са разматраним предлозима да власти Србије признају независност Косова у замену за територије.


У коментару Одељења за информације и штампу Министарства спољних послова Русије наводи се да је Министарство скренуло пажњу на чланке у руским медијима засноване на косовском листу „Газета експрес“. Лист је, позивајући се на дипломатске изворе, тврдио да је на самиту Русије и САД у Хелсинкију амерички председник пристао на наводно разматране предлоге о признању независности Косова од стране Београда, уколико северне територије у којима живе Срби припадну Србији.

„Са потпуном одговорношћу тврдимо да је то апсолутна дезинформација, као и друге претпоставке које су се у последњих неколико дана појављивале у штампи око неких ’посебних аранжмана‘, који су се наводно десили у Хелсинкију“, наводи се у коментару руског Министарства.