Сиромолотов и Филиповић разговарали о борби против тероризма

05-07-2018 08:49:11 | | фото: © РИА Новости/ vostok.rs |

Заменик министра спољних послова Русије за питање борбе против тероризма Олег Сиромолотов и заменик министра спољних послова Србије за питања политике безбедности Бранимир Филиповић заложили су се за наставак интензивног билатералног дијалога у борби против тероризма, саопштило је Министарство спољних послова Русије након састанка у руској престоници, преносе РИА Новости.
Стране су потврдиле заједнички став Русије и Србије о кључним аспектима антитерористичке агенде током интензивног билатералног дијалога о питањима борбе против тероризма на различитим нивоима у духу стратешког партнерства, наводи се у дипломатском ресору.

„Током састанка било је речи о актуелним питањима и перспективи руско-српске сарадње у овој сфери како у билатералном формату, тако и на другим платформама. Посебна пажња је била посвећена оценама терористичких претњи на Балкану, узајамној сарадњи у борби против тероризма и илегалне миграције, проблемима финансијског и материјално-техничког снабдевања терористичких група, њиховом идеолошком и кадровскоом јачању, борби против активности иностраних терориста-милитаната“, закључује се у саопштењу.