РТ: Продаја карата за лет у космос следеће године

30-06-2018 10:52:39 | | фото: © Simone Brandt / Global Look Press / RT/ vostok.rs |


Извор:Восток/РТ

Оснивач "Амазона" Џеф Безос почеће са продајом путничких карата за путовања у космос већ следеће године, наводи "Блу ориџин", туроператер космичког туризма у власништву милијардера.

Компанија очекује да ће његова суборбитална летелица "Њу Шепард" извести прве туристичке космичке летове на орбиту у 2019. години, изјавио је потпредседник "Бле Ориџин" Роб Мајерсон, мада није саопштио никакве детаље о ценама карата.

"Планирамо да ускоро започнемо са првим летовима", изјавио је Мајерсон, наводи "Спејс њуз".

"Очекујемо да ћемо започети продају карата у 2019. години".

Саопштење је уследило након видео презентације претходног лета "Њу шепарда" на тестном месту у ЗападномТексасу. До сада су сви тестови који уз помоћ ракета били без људи, а фирма се обавезала да ће у каснијим тестовима увести и људске посаде.


Компанију која је основана 2000. године, финансира 53-годишњи оснивач Амазона Џеф Безос. Компанија је, наводно, брзо сустигла свог ривала - "Спејс икс".


Међутим, и даље постоји значајан јаз између способности компанија. Ракетe произведенe од стране "Спејс икса" тренутно су способније да превозе космонауте и терет до Међународне космичке станице, док је "Њу шепард" још увек више на испитивању.