Шерјемет: ЕУ игра по инерцији и ауторитету америчког жандарма - статус Крима је немогуће променити

18-06-2018 02:40:22 | | / vostok.rs |


Европска Унија никада неће постићи промену статуса руског Крима, а политика санкција је осуђена на неуспех, изјавио је за РИА Новости депутат Државне думе из Кримског региона Михаил Шерјемет.

Европска унија продужила је за годину дана - до 23. јуна 2019. године - рестриктивне мере према Криму и Севастопољу. Санкције укључују забрану увоза и извоза роба, инвестиције у Кримски регион као и туристичке услуге.


"То је неконструктивна, погрешна и безобзирна одлука и политички и неоправдана. Ми смо живели под овим санкцијама, а живећемо и даље. Значење санкција је да се постигне неки крајњи циљ, али они никада не могу остварити овај свој циљ у односу на Крим (промене статуса полуострва). То је немогуће учинити ", рекао је Шерјемет.



Он је позвао европску политичку заједницу на курс партнерства и пријатељских односа са Русијом, "а не да играју по инерцији и ауторитету америчког жандарма, и где нису у стању да доносе сопствене одлуке".

"Ове санкције само спречавају економску сарадњу и даљи развој наших билатералних односа са ЕУ. Русија је јака, независна и самостална са довољно снаге и способности да иде напред, упркос свим санкцијама."

Читајте више наУкрајина и Новорусија из минута у минут