Томићевић и Зорић шампиони Европе уз светски рекорд!

09-06-2018 02:50:43 | | фото: canoeicf.com/ vostok.rs |

Србски кајакаши Марко Томићевић и Миленко Зорић постали су шампиони Европе у двоседу на 1.000 метара на првенству у Београду, остваривши нови светски рекорд. Чак шест посада наше репрезентације је успело да се квалификује за финалне трке на Европском првенству. Председник Вучић и министар Удовичић честитал кајакашима. Томићевић: Шта више да пожелим?


Светски прваци и олимпијски вицешампиони додали су сада европско злато на Ади Циганлији и то пошто су претходно имали континентално сребро и две бронзе.


Томићевић и Зорић шампиони Европе уз светски рекорд
Србски двојац завршио је трку у времену од 3:04.940 минута поставивши нови светски рекорд у овој дисциплини.

Сребро је припало Немцима Максу Хофу и Маркусу Гросу, а бронза шпанској посади Франсиско Кубелос - Ињиго Пења.

Кајакаши Србије су првог такмичарског дана на Европском првенству у кајаку и кануу на мирним водама на Савском језеру изборили учешћеу чак шест полуфиналних трка, тако да се може очекивати још неколико значајних одличја.

Репрезентативац Србије у кајаку Марко Томићевић, који је заједно са Миленком Зорићем освојио златну медаљу на Европском првенству у Београд, изјавио је да су испунили велику жељу и примарни циљ ове сезоне.

"Немам шта више да пожелим. Хтели смо злато и да се покажемо пред нашим људима. Пресрећан сам.. Имали смо подршку породица и навијача, то нам је дало снагу", рекао је Томићевић за РТС.

Он је додао да је србски тандем имао слаб старт трке, али да га то није пољуљало на путу до злата.

"Држали смо наш ритам и били одлични до краја. Овом трком испунили смо главни циљ ове године".

Томићевића и Зорића у августу у Португалији очекује напад на одбрану светског злата.

"Сада је изазов да одбранимо светску титулу, а после тријумфа у Београду идемо растерећени. Битно нам је Светско првенство, али је такмичење у Београду било важније", закјучио је Томићевић, са Зорићем члан посаде који има и олимпијско сребро из Рија.