Путин: Састанак са Трампом се још није догодио због унтарполитичке борбе у САД-у

04-06-2018 11:47:24 | | фото: © РИА Новости / Сергей Гунеев/ vostok.rs |


Председник Русије Владимир Путин изјавио је да се његов састанак са америчким лидером Доналдом Трампом још није догодио због јаке унутрашње политичке борбе у Сједињеним Америчком Државама.

„Ово би требало да питате наше колеге из Сједињених Америчких Држава. По мом мишљењу, то је последица жестоке унутрашње политичке борбе у Сједињеним Америчким Државама“, рекао је Путин у интервјуу за аустријску телевизију ОРФ.


Путин је навео да дели забринутост америчког председника о евентуалној новој трци у наоружању и нада се да ће они лично размислити како да је спрече.

„У једном од последњих телефонских разговора Доналд је рекао да је забринут због могућности нове трке у наоружању. Потпуно се слажем са њим. Ми нисмо иницијатори оваквог развоја догађаја, као што знате, нисмо се ми повукли из Споразума о ограничавању система противракетне одбране. Али ја делим мишљење америчког председника да морамо да размислимо како да спречимо нову трку у наоружању. И надам се да ће овај рад почети и међу нама лично“, нагласио је Путин.