Пекинг: Председници Русије и Кине ће потписати споразуме важне за односе између две земље

28-05-2018 07:42:41 | | фото: © РИА Новости / Мария Чаплыгина/ vostok.rs |


Кина се нада да ће државна посета председника Русије Владимира Путина Кини у јуну дати импулс билатералним везама. Лидери Русије и Кине ће потписати споразуме важне за односе између две земље, саопштило је Министарство иностраних послова Кине.

„То је прва Путинова посета Кини у новом мандату на месту председника Русије, током које ће бити одржан први састанак лидера двеју земаља у овој години“, речено је на прес-конференцији.

„Кина се нада да ће заједничким напорима обе стране предстојећа посета председника Путина показати висок ниво и специфичност руско-кинеских односа и дати импулс њиховом развоју“, додаје се у саопштењу.

Према речима портпарола кинеског спољнополитичког ресора, током посете су планирани састанци са председником Кине Си Ђинпингом у ужем и проширеном саставу и учешће двојице лидера на заједничкој прес-конференцији и церемонији потписивања документа.

Он је додао да ће „лидери потписати и објавити важна документа која ће дати курс руско-кинеским односима и одредити приоритете и принципе ових односа и билатералне сарадње“.

У оквиру посете, различите државне структуре са обе стране ће потписати низ споразума о сарадњи како би се показао напредак у развоју односа у најразличитијим областима.