Захарова: Понашање званичног Кијева недопустиво

16-05-2018 11:31:23 | | фото: © РИА Новости / Михаил Воскресенский/ vostok.rs |


Москва изражава одлучан протест због упада кијевских безбедњака у "РИА Новости Украјина", а понашање званичног Кијева у овој или сличној ситуацији је недопустиво, изјавила је портпарол Министарства спољних послова Русије Марија Захарова.

„Поводом непријатног понашања званичних украјинских власти према представницима руских медија, као и представницима медија других држава, укључујући Украјину: изражавамо одлучан протест због упада украјинске полиције у МИА ’Русија севодња‘“, рекла је Захарова на брифингу.

Она је нагласила да одговарајуће међународне структуре, којима се Министарство спољних послова Русије већ обратило, треба јасно и недвосмислено да саопште да је овакво понашање Украјине недопустиво и да затраже да новинар буде ослобођен, а да се према другим новинарима више не примењују сличне акције.

„Руска страна ће урадити све како би руски грађанин био ослобођен и да се према другим представницима медија, били то руски грађани или руски медији, такве акције више не спроводе“, нагласила је Захарова.


Припадници Службе безбедности Украјине упали су јуче у редакцију "РИА Новости Украјина" у Кијеву и извршили претрес, те ухапсили уредника веб странице.

Читајте више наУкрајина и Новорусија из минута у минут