Путин: Русија неће дозволити прекрајање историје

09-05-2018 12:05:23 | | фото: © РИА Новости / Алексей Никольский/ vostok.rs |


Председник Владимир Путин честитао је Дан победе руским грађанима и војницима, поручивши да Русија неће дозволити прекрајање историје.

„Наш војник је заштитио част своје земље. Наш народ се борио на живот и смрт, и ниједна земља није издржала такву најезду. Ни са чим се не може измерити храброст наших војника“, нагласио је Путин.

„Међутим, подвиг совјетског народа који је спасао свет од ропства и Холокауста сада покушавају да прецртају, да историју претворе у лаж, али нећемо то дозволити“, поручио је председник Путин на Паради победе.



„Дан победе је свети празник за читаву земљу, празник општенационалног поноса. То је дан када је сломљен нацизам и када су уништени његови планови за светску доминацију. Дуго чекана вест о томе обишла је читав свет и сви су схватили да је управо Совјетски Савез одиграо пресудну улогу.

„Сећамо се поука историје и оне нам не дају да жмуримо. Разумемо сву опасност савремених претњи, мир је веома крхак“, истакао је Путин и додао да је Русија отворена за дијалог о свим претњама савременој безбедности ради стабилности у свету.