Захарова: Иран има ефикасну и важну улогу у борби против тероризма

06-05-2018 10:17:34 | | фото: ntv.ru/ vostok.rs |


Иран има ефикасну улогу у борби против међународног тероризма, између осталог и у Сирији, изјавила је портпарол Министарства спољних послова Русије Марија Захарова.


„Што се тиче борбе против тероризма, на примеру сиријске кризе, која је у великој мери била подстакнута акцијама бораца и терориста који су, нажалост, имали спољне спонзоре, Иран у потрази за политичким решењем и са делотворном противтерористичком делатношћу у Сирији може да има и има ефикасну и важну улогу у борби против тероризма“, рекла је Захарова у интервјуу за иранску агенцију ИРНА.

Она сматра да је улога Ирана као „активног играча у противтерористичком правцу“ важна не само за борбу против тероризма у Сирији већ и за читав регион Блиског истока.

Захарова је такође истакла да могући прекид нуклеарног споразума са Ираном и бескрајне оптужбе неких западних земаља на рачун Техерана не помажу заједничким напорима земаља у борби против тероризма.

„Што се тиче тренутног односа западног света, пре свега САД, према Ирану, то неће донети ни мир ни спокојство у регион, нити ће донети већу безбедност Европи“, додала је Захарова.

Читајте више наСитуација у Сирији - из минута у минут