Рогозин: Естонија одлучна да разговара са Русијом са положаја силе

30-04-2018 03:19:58 | | / vostok.rs |


Дипломатија великих држава попут Русије не поставља хистеричне ултиматуме, изјавио је шеф комитета Државне думе за међународне односе Леонид Слуцки поводом изјаве шефа естонске дипломатије Свена Миксера да ће Талин убудуће са Москвом разговарати са позиције силе.

„Такве изјаве су наравно храбре, али уједно и помало чудновате. Све те ’кул‘ земље говоре о миру, а разговор воде са позиције силе, односно агресије. Руска дипломатија је дипломатија велике државе, не поставља хистеричне ултиматуме. Ми водимо дијалог и поштујемо саговорнике“, рекао је Слуцки.

"Способност да говоре без лицемерја и агресије је оно што карактерише руске дипломате — нешто што би ови „храбри“ требало да науче од њих", додао је Слуцки.

Огласио се и вицепремијер Русије Дмитриј Рогозин, написавши на Твитеру како је естонски министар изузетно самоуверен уколико сматра да ће Талин са Москвом разговарати са позиције силе.

Он је окачио и фотографију на којој се види како штене покушава да нападне великог пса, алудирајући на Естонију и Русију.