Реакција Сиријаца на улазак руске војне полиције у Каламуну

26-04-2018 04:58:23 | | / vostok.rs |


После изласка терориста из Источне Каламуне руска војна полиција је ушла у град како би заједно са својим сиријским колегама патролирала улицама ради заштите становништва од пљачкаша, криминалаца и остатака ћелија терориста, преноси Руска весна позивајући се на изворе у Министарству одбране РФ.

Министарство одбране је саопштило да ће на позив сиријске војске руска војна полиција патролирати деловима града како би заштитила народ од пљачкаша и терориста, а истовремено руски инструктори обучаваће своје сиријске колеге.


Руску војску која је ушла у овај ослобођени град становништво је дочекало уз огроман број аутомобила и мотоцикала као и уз невиђене крике радости.


На главном градском тргу ученици, студенти, државни службеници, пензионери и остали грађани изашли су да дочекају своје ослободиоце.


Мирни живот полако се враћа у Источну Гуту. Поново раде радње и улични кафићи, а трговци практично седе на степеницама очекујући своје муштерије.


Државне службе поново раде, имају пријем грађана за сва питања, од пуштања струје до цене нафте и бензина, што је било немогуће док су се у граду налазили терористи.

Читајте више наСитуација у Сирији - из минута у минут

srb.news-front.info