Лондон отворено притиска телевизију РТ - Амбасада Русије у САД-у

25-04-2018 10:45:44 | | фото: © Фото : аккаунт alexandra szacka в Twitter/ vostok.r |


"Лондон отворено притиска телевизију РТ, без покушаја да избаци политичку компоненту својих акција против телевизијског канала", изјавио је за РИА Новости портпарол руске амбасаде у Сједињеним Државама.

"Могуће је, наравно, да немамо све информације. Биће нам драго да, ако неко од британских медија укаже на нашу грешку" додао је дипломата.


Дипломата је такође приметио да покушаји манипулације медијима нису приметни само у случају РТ-а. Говорећи о покривености случаја "Скрипаљ" од стране британске штампе, портпарол амбасаде је скренуо пажњу на чињеницу да готово сви медији "емитују једностран став Владе и бројне недефинисане информације".

"То доводи до два закључка: Или су британски медији у контексту инцидента у Салисберију строго контролисани (писао је о томе 8. априла "Сандеј тајмс"), или стварају аутоцензуру због страха од неких негативних последица", додаје се у саопштењу.

Раније је британска регулаторна агенција "Офком" отворила против РТ-а седам нових истрага у вези са "нетачним" покривањем случаја "Скрипаљ".

Према речима главног и одговорног уредника РТ-а, Маргарите Симоњан, акције "Офкома" показују да британске власти желе да затворе приступ алтернативном становишту за своје грађане.