Москва: Саветујемо Вашингтону да се ослободи илузије да се с нама може разговарати језиком санкција

07-04-2018 12:00:23 | | фото: © РИА Новости/ vostok.rs |


Русија неће оставити без одговора на нове санкције САД-а, саопштило је Министарство спољних послова Руске Федерације. У исто време је саопштено да ће Москва предузети "оштре" реципрочне мере.

„Пре свега, желимо да посаветујемо Вашингтону да се што пре ослободи илузије да се с нама може разговарати језиком санкција“, наведи се у саопштењу.

Министарство спољних послова је напоменуло да претходних 50 рунди санкција није донело никакве резултате америчкој страни, али Вашингтон наставља да плаши са одбијањем америчких виза, прети руском замрзавањем руске имовине и финансијских средстава, а заборавља да се одузимање приватне имовине зове пљачка.

Министарство је такође поново позвало америчке колеге да се отарасе илузија да је могуће разговарати са Русијом језиком санкција.

„Не чекајући ефекат од претходних санкција, вашингтонски политичари су стигли до такве подлости да покушавају да нападну наше компаније, које одавно одржавају пословне везе са САД, од којих зависе хиљаде радних места. Другим речима, ударају по обичним Американцима, сопственим бирачима, уништавају економску сарадњу себи на штету“, наведено је у саопштењу.