Лавров: На Западу изумрли и последњи стручњаци за Русију

07-04-2018 10:25:59 | | фото: © Фото : МИД России/ vostok.rs |


Ако Запад хоће да Русија призна да је крива за све смртне грехе овога света, значи да су тамо изумрли и последњи стручњаци за Русију, изјавио је руски шеф дипломатије Сергеј Лавров на заседању министара спољних послова Заједнице Независних Држава у Минску.

"Могу рећи само да не желимо да живимо с тим (игноришући дипломатске норме и одлуке).Ако је признавање свих смртних грехова овога света по принципу ’ја сам крив и извините ме, играћу вашу игру’ једино решење за превазилажење проблема у односима Русије и Запада, онда то значи да су на Западу изумрли и последњи стручњаци за Русију."

"Па, ако и даље имају такве калкулације, онда су специјалисти у Русији коначно изумрли тамо. Какоживети даље?" додао је Лавров.

Како је рекао, Русија више не жели да живи са тим игнорисањем дипломатских принципа.

Министар је подсетио на миленијумску историју земље и низом пословица који се створио у руском народуо. Навео једну од њих: "Није Бог у сили, већ у истини", наводећи речи кнеза Александра Невског.

"Мислим да то у потпуности одражава чиме се руководи руски народ, чиме се воде сви народи Руске Федерације", додао је Лавров.