Москва потврђује посвећеност у одбрани легитимних права и интереса Србије у односу на Косово

31-03-2018 10:35:10 | | / vostok.rs |


Заменик руског министра спољних послова Александар Грушко састао се у Москви са амбасадором Србије Славенком Терзићем. Дипломате су размениле ставове о стању на Балканском полуострву.

Изражен јединствен став о догађајима 26. марта, а које провокације су организоване од стране власти у Приштини и усмерене на "застрашивање Срба који живе у покрајини" наводи се у саопштењу Министарства спољних послова.

"Руска страна потврдила је своју посвећеност на пружање србским партнерима помоћ у одбрани легитимних права и интереса Србије у односу на Косово", - наводи се на сајту Министарства спољних послова Руске Федерације.

Стране су нагласиле да је основ за решавање питања Косова остаје резолуција Савета Безбедности УН 1244. Русија и Србија су спремне за свеобухватну сарадњу.

Подсетимо, 26. марта, око стотину такозваних безбедносних снага Косова упало је у зграду у Митровици где су Срби одржавали састанак са шефом Канцеларије за Косово и Метохију Марком Ђурићем. Учесници састанка су били нападнути, а Ђурић је ухапшен и са лисицама одведен у Приштину, а потом депортован у централну Србију.