Моква: Велика Британија није заинтересована за откривање истине

28-03-2018 10:35:57 | | / vostok.rs |


Одбијање предлога Русије за помоћ у „случају Скрипаљ“ од стране Лондона и одбијање да се доставе материјали о њему указују на незаинтересованост Велике Британије у проналажењу истине о трагедији у Солсберију, саопштило је Министарство спољних послова Русије.


Руска страна је ово саопштила на састанку директора одељења за непролиферацију и контролу наоружања Министарства спољних послова Русије Владимира Јермакова са представницима амбасада више земаља-партнера ЗНД 27. марта.
„Чињеница да је Лондон одбацио све руске предлоге за спровођење билатералних консултација о овом питању у пуном формату у оквиру Конвенције о забрани хемијског оружја и да су игнорисани сви руски захтеви да се доставе материјали истраге како би се проучили у циљу заједничке истраге, потврђује да Велика Британија није заинтересована за откривање истине о трагедији двоје руских држављана на њеној територији“, истиче се у саопштењу.


На састанку је поново потврђено да Русија нема никакве везе са инцидентом у Солсберију. Осим тога, изражена је озбиљна забринутост због здравственог стања Јулије Скрипаљ и одбијања да представници Русије добију конзуларни приступ код ње.