Чепурин: Приштина деловала уз потпуну сагласност својих покровитеља

27-03-2018 09:26:47 | | / vostok.rs |


Руски амбасадор у Београду Александар Чепурин данас је истакао своја три става о јучерашњим дешавањима на Косову које је назвао „најездом у Косовској Митровици”, преноси Танјуг.


„Три утиска о јучерашњој најезди у Косовској Митровици: Прво - ужасна црна униформа, бахатост, претња оружјем, друго - јасно је да је Приштина деловала уз потпуну сагласност својих покровитеља, треће - Брисел је показао неспособност као посредник и гарант”, написао је Чепурин на свом Твитеру.

Он је на овој друштвеној мрежи написао и да је присуствовао „интересантном брифингу” код србског министра спољних послова Ивице Дачића за стране амбасадоре, на коме су прегледани јучерашњи снимци из Приштине и Косовске Митровице, уз коментар да „тај дивљачки чин и бахатост наоружаних бандита буквално поражавају”.

Руски амбасадор оценио је да међународна представништва (ЕУ и НАТО) апсолутно нису испунила своје обавезе.

„Приштина и ове структуре су дозволиле да наоружани косовски Албанци, кршећи сва правила, направе такав страшан безобразлук - да наоружани упадну у део КиМ који је насељен Србима. Требало би да се они за почетак барем дубоко извине господину Марку Ђурићу, србском народу и Србији”, написао је Чепурин.

Данас се је огласило и МИнистарство спољних послова Русије саопштивши да "
ЕУ, САД и Приштина не намеравају да узму у обзир права и интересе Срба".

сс

Такође се огласио ичлан Одбора за међународне односе Државне думе Сергеј Железњак, саопштивши да је "варварски напад на Косову произашао из наредби западних служби".