Железљак: Напад у Митровици по наредби западних специјалних служби

27-03-2018 03:02:12 | | / vostok.rs |


Напад косовских Албанаца на директора Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију Марка Ђурића обављен је по позиву западних специјалних служби, ради подстицања нове ватре и грађанског рата у региону, сматра члан Одбора за међународне односе Државне думе Сергеј Жејлезак.

"варварски напад који се десио јуче у Митровици наоружаних косовских Албанаца на шефа Канцеларије српске владе за Косово и Метохију Марка Ђурића и грађана Србије, произашло је из наредби западних обавештајних служби, да подстакну нову ватру грађанског рата у региону", саопштио је Железњак.

"Овај нечувено акт агресије против овлашћеног представника руководства Србије захтева снажну реакцију међународне заједнице и истрагу да би се дошло до кривичних веза западних политичара и тајних служби са наоружаним косовским Албанацима, умешаним у бројне злочине", нагласио је политичар.


Железњак сматра да ће у садашњим околностима потписивање "правно обавезујућег споразума" са Приштином, који категорички захтевају САД и ЕУ од Београда, значити предају српске територије и почетак нове фазе у прогону Срба на Косову.