Песков: Оптужбе у случају „Скрипаљ“ граниче се са бандитизмом

25-03-2018 02:34:27 | | / vostok.rs |


Москва сматра да се оптужбе Велике Британије у случају тровања бившег пуковника ГРУ Сергеја Скрипаља граниче са бандитизмом, те да је неопходно носити се са том провокацијом, саопштио је Дмитриј Песков, прес секретар редседника Путина.

„То је невиђено. Нико никад није видио да је једна држава оптужена за нешто што не може ни да се формулише, нити постоје покушаји да се то формулише. Констатујемо да је то потпуно без преседана и граничи се са бандитизмом међународног права. Шта стоји иза тога? Унутрашњи проблеми Британије или проблеми сарадње Британије са њиховим савезницима или нешто треће? То, највероватније, није наша ствар. Наше је како да изађемо на крај са том провокацијом“, рекао је Песков у интервјуу за телевизију НТВ.

Додао је да је руски председник Владимир Путин "апсолутно смирен и коректан ".

"За разлику од колега на острву председник задржава апсолутну коректност. Путин је одмах формулисао позицију, то јест, како је рекао, да се ми првенствено бавимо нашим унутрашњим пословима, а да су се ти догађаји десили код вас (у Британији) и ви (Британци) прво треба да видите о чему се ради, а затим да говорите о томе. То је Путинова позиција", рекао је Песков.