У Државној думи одговорили на саопштење Кијева о „жртвованој“ флоти на Криму

25-03-2018 12:27:53 | | фото: © РИА Новости / Михаил Воскресенский/ vostok.rs |


Кијев покушава да оправда губитак флоте због прорачунате и генијалне операције, рекао је депутат Дмитриј Белик за РИА Новости.

Говорити о "свесном жртвовању", украјински генерали желе да оправдају слабост и страх од лидера Мајдана у време "Кримског пролећа", рекао је посланик.

"Са свим украјинским бродовима било је договорено у тих неколико дана по принципу "ми ћемо као извести напад, а ви ћете се предати". У тим данима украјинска флота морално се противила лидерима Мајдана, и све те приче о "консолидовању војске" о. "- ово је десет тенкова у Херсон , који се чак није усудио провоцирати против милиције која стоји у Војсанску и Чонгару ", нагласио је Белик.

Према његовим речима, украјинска команда се припрема за едуковање младих, али јој не може ништа рећи, осим "њихове безвредности и кукавичлука", те стога стварају сличне приче.

Раније је заменик помоћника команданта Ратне морнарице Украјине капетан Марина Канаљук саопштила да је флота "жртвована" да би Кијев имао времена да подигне војску у стање борбене готовости.

Након повратка Крима у Русију, већина бродова украјинске флоте подигла је заставу руске морнарице. У пролеће 2014. године, Москва је предала део војних бродова и помоћних бродова Кијеву.

Читајте више наУкрајина и Новорусија из минута у минут