Песков изразио наду да ће се ниво русофобије у САД-у смањити

23-03-2018 11:52:12 | | фото: © РИА Новости / Сергей Гунеев/ vostok.rs |


Русија у вези са именовањем новог саветника за националну безбеднос, очекује да ће у руководству Беле куће бити више људи који се могу извући из таласа русофобије, рекао је прес секретар председника Дмитриј Песков.

Председник Доналд Трамп по други пут у две недеље је направио измене у свом тиму за спољну политику, изјављујући да ће бивши амерички амбасадор у УН-у, Џон Болтон, заменити Херберта Мекмастера на месту саветника председника за националну безбедност. Бела кућа је објаснила смену Мекмастера, као и Тилерсонову - потреба за комсолидовањем администрације уочи историјског самита Трампа са севернокорејски лидером Ким Џонг Уном, а који ће се одржати до краја маја. Болтон је раније био амбасадор САД-а у Уједињеним нацијама и познат је по свом "јастребовом" ставову према Русији, Северној Кореји и Ирану.


"Што се тиче Болтона, то је право америчког председника, тако да, наравно, то није наш проблем. Надамо се да ће у руководству САД бити више људи који ће бити у стању да изводу из тог таласа русофобије, која се прелила сада у многе земље, укључујући САД", Рекао је Песков новинарима.