Милачић: Ђукановић у суштини кандидат НАТО савеза за предсједника земље

20-03-2018 02:31:18 | | / vostok.rs |


Kандидат за председника Црне Горе Марко Милачић, огласио се поводом објављене кандидатуре лидера ДПС-а Мила Ђукановића за председника државе.



Саопштење:

Црна Гора никада није имала лакши задатак испред себе. Бирамо између прошлости и будућности. Као најмлађи кандидат у овој трци, иако породичан човјек — до формирања Праве Црне Горе никада члан нити једне партије — поносан сам што ћу представљати неистрошена лица, сушту супротност Ђукановићу и његовима.

Ово је избор између Ђукановићеве политичке понизности и достојанства коју нуди нова генерација коју предводим.

Ово је избор између једног вјечитог, професионалног политичара и нових људи, нових лица и нове енергије.

Ово је избор између политичких диносауруса без свог „ја“ и младих људи, са ставом.

Ово је избор између политике санкција коју оличава Ђукановић и политике сарадње којој ћу посветити свој политички живот.

Ово је избор између његовог рата и ратовања и нашег мира.

Ово је избор између оних на чијем је челу Ђукановић, који су на силу угурали Црну Гору у НАТО, мимо воље већине, и нас који смо се борили и боримо против таквог насиља.

Ово је избор између Ђукановића, марионете НАТО савеза који је бомбардовао ову земљу, с друге стране, мене, нас, неуцијењених, слободних људи.

Није Ђукановић у овој трци сам. Он је експонент — на овим изборима — оних спољних фактора који нас годинама окупирају, искорјењавају и од нас стварају колонију. Ја представљам, за разлику од њега, слободну Црну Гору.

С тим у вези ако хоћемо промјене морамо се побунити против узрока. Ђукановић је висе НАТО пројекат, него човјек.

Ово су први избори на државном нивоу од када смо на силу угурани у НАТО и Ђукановић је сада у суштини кандидат НАТО савеза за предсједника земље. Ако стога гласате за њега на овим изборима, гласате оне који су, између осталога, побили дјецу у Мурину. Ако гласате за мене и нову неистрошену генерацију политичара, гласате за политику мира, не политику рата и бомбардовања.

Грађанска опозиција говорила је да чим уђемо у НАТО са Ђукановићем је завршено. То је, видимо сада, била превара. Ми овдје морамо да се изборимо против не само Ђукановића већ оних који га споља, као и дјелове опозиције, подржавају.

Јасни ставови. На све велике теме.

Ово је избор између оног који уништава већински језик у овој земљи и нас који смо на његовом бранику.

Ово је избор између човјека који систематски цијепа канонску цркву и нас који вјерујемо да је она темељ државне стабилности.

Ово је избор између Ђукановића који манипулише мањинама и види их само као бројке у изборном инжињерингу и нас који желимо братске односе са њима на принципу пуног узајамног поштовања.

Ово је избор између Ђукановићеве лажне и моје, наше Праве Црне Горе.

Ово је избор између Ђукановићевог Таксина Шинаватре и мог, нашег Његоша Марка Миланова.

Ово је избор између похаране економије 50.000 незапослених и пљацкаских приватизација и људи које ја представљам који желе економски здраво друштво окренуто производњи. И домаћину.

Ово је избор између криминалних кланова који бујају у Црној Гори и нас, младих људи, који не пристајемо на овакво криминализовано друштво.

Желим да на концу поручим нешто Ђукановићу лично, који ће бити мој једини противкандидат у овој трци, моја једина мета и једина адреса, иако нисам у трку ушао због људи, већ због идеја:

Ви сте, Ђукановићу, једна тужна политичка прича, марионета која служи туђим интересима, који су противни интересима праве Црне Горе. Обећавам вам данас — у име исконске Црне Горе Петровића и Марка Миљанова, у име нове генерације људи и политичара — нећете успјети у оном што сте наумили, да уништите наду и искру ове земље.

Ова земља, господине Ђукановићу, заслужује да се боримо за њу, ова земља заслужује да за њу дамо сваки атом наших снага и ова земља заслужује да је одбранимо од вас и вама сличних који је сваким даном уништавају и понижавају.