Путин позвао председничке кандидате на дијалог

19-03-2018 03:15:06 | | фото: © РИА Новости / Алексей Никольский/ vostok.rs |


Владимир Путин се састао са кандидатима за председника те их позвао на дијалог.

Према његовим речима, важно је да се уједине напоре свих политичких странака и организација "за спровођење позитивног програма" и да се превазиђу изазови са којима се суочава Русија.

"То могу бити тешке одлуке, могу бити решења која захтевају додатна објашњења. Ја бих веома желео да се ми увек руководимо и да будемо вођени дугорочним интересима руског народа и Русије, а да у другом плану буду преференције група или партија", - рекао је Путин.

Шеф државе је истакао да "то није једноставно", али је изразио наду за отворени и искрени дијалог, "у циљу дугорочних националних интереса".

Путин је такође нагласио да је Русија посвећена конструктивном дијалогу са свим земљама.


"Али, наравно, све од нас не зависи. Неопходно је, као што се каже, за љубав је потребно двоје, иначе се никаква љубав неће добити", додао је он.


Гласање на председничким изборима одржано је 18. марта. Према прелиминарним подацима, одзив је био 67,47 посто - 73,36 милиона људи. Владимир Путин је победио на изборима. Он добија 76,68 одсто гласова након обраде 99,94 одсто гласачких листића. Друго место заузима Павел Грудинин (11,78%), трећи - Владимир Жириновски (5,65% гласова).