Вучић био лака мета на Вулиновом рођендану

12-03-2018 10:35:01 | | фото: nedeljnikafera.net/ vostok.rs |


"Београдска јединица“ имала је близак сусрет са Вучићем на Ади, код кафића „Ред шуз“, када се одаљио на 30 метара од обезбеђења док је телефонирао.

"Јанус Дервиши из Ријеке састао се са браћом Османи (најближим Кељмендијевим људима) у хотелу „Европа“. Дервиши им је дао инструкције да што пре доставе извештај о кретањима и навикама Александра Вучића. Потом су сви отишли на Илиџу и састали се са Насером Орићем

Први атентат на премијера Александра Вучића припреман је још 2012. године, тврди Душан Дунђер из Центра стратешке безбедности, која је врло блиска са руским тајним службама, односно ФССБ-ом.

Према документу који носи назив „Ацина безбедност“, у који је имао увид новинар „Афере“, информација да се на Копаонику договарају о ликвидацији Вучића дошла је од начелника безбедности Жандармерије. Вучић је у том тренутку био у Дубаију. Људи из БИА су се одмах састали са њим, па је са братом „склоњен“ у Словенију.

Према поменутом документу, Јанус Дервиши из Ријеке састао се са браћом Османи (најближим Кељмендијевим људима) у хотелу „Европа“. Дервиши им је дао инструкције да што пре доставе извештај о кретањима и навикама Александра Вучића. Потом су сви отишли на Илиџу и састали се са Насером Орићем у његовом кафићу. Потом БИА интензивира рад ка Орићу.

Следеће недеље састају се Сали Банана и Енвер Алиџи са Јанусом Дервишијем у Есену. У пратњи Дервишија били су Халил и Зељо Емровић. Овде се у загради наводи да последња двојица финансирају тадашњег директора српске полиције Милорада Вељовића и његове архитектонске подухвате на Голији, преко начелника Терзића. Та двојица добијају задатак да утврде Александрове навике, али и навике чланова његове породице. У Србији иза њих стоји фирма „КНН секјурити“, којој је Бранко Радујко обећао посао у НИС-у. Иначе, Радујко је, према овом документу, у тесној вези са Карамарком (бившим шефом Обавештајне службе Хрватске ПОЕ, потом министар унутрашњих послова и председник ХДЗ-а. Притом, он стоји иза фонда који финансира Жене у црном у Србији и Босни). Теоретски је могуће да Радујко није упознат са активностима Карамарка и „КНН секјуритија“.

Следи састанак у Италији, у Риминију, где се виђају Шериф Суљевић, Мујо Мунџо, Н.П. и двојица пратиоца Насера Орића. Суљевић је захтевао да се хитно доставе подаци о активностима и навикама Александра Вучића. Тада му је речено да се не секирају и да ангажована „београдска јединица“ ради све по договору:

-Опсервирали су Ацу и његово обезбеђење почетком октобра код ресторана „Ред шуз“ на Ади, где је Вучић присуствовао Вулиновом рођендану. Али нису могли да ураде ништа иако је Аца био физички удаљен 30 до 40 метара од обезбеђења кад је телефонирао јер нису припремили одступницу, али све иде својим током и далеко брже него што су се надали.

У овом документу даље стоји:

-Интересантно је да је Енес Маврић, војник по уговору (који успешно манипулише ВБА и потпуковником Јованом Станишићем из Ниша, паралелно ради за вехабије и пар криминалних група) пре неколико дана узео неплаћено и под закуп кафић „Флеx“ од Александра Биорца. Ту се састају са Медом Шишом, Дундом и извесним инспектором Перицом (чији идентитет није проблем утврдити), као и са неким Суљевићем, који им преноси информације од Расима Зорнића (Расимовог човека од поверења) о Ациним кретањима и навикама чланова његове породице.

Затим је наведен и податак о полицијском претресу куће Качар Шкрбе, у којој налазе 48 кг хероина, а у станицу је предато 28 кг, власништво Меде Тутића. Тада је приведен и Медо Шишо у ПУ Нови Пазар, а ујутру пуштен са истом количином уз помоћ инспектора Кнежевића, који не сме да интервенише без знања начелника Терзића – стоји у документу уз напомену да су сви поменути људи од поверења муфтије Зукорлића.

Поента овог документа је да је „све наведено са унапред укрштеним информацијама значило да је налогодавце за атентат на Вучића и чланове његове породице требало тражити у врху МУП-а Србије у сарадњи са бившим и садашњим припадницима АНБ Црне Горе и шиптарско – муслиманским Бликом, који уједно опструишу Вучићеву идеју о борби против организованог криминала и корупције“.

Застрашујућа је чињеница, стоји у документу, да се већина ових људи неколико пута налази на Копаонику и Златибору са истим задатком, да се сазнају навике и кретања Александра Вучића, а да готово ниједна служба, осим једне, о томе нема информације. А врхунац је Роћков (Родољуб Миловић) одлазак по листинге Александра Вучића и Небојше Стефановића, што одражава крајњу бахатост или панику. Ова врста обраде се у иоле озбиљнијим државама сматра припремом за државни удар, а потом се поступа према починиоцима…

Према сазнањима „Афере“, Вучића је тада охрабрио шеф свих тајних служби у Србији, покојни Мики Ракић, који му је рекао да је потпуно безбедан и да га беспотребно плаше и застрашују. А онда је у медије „процурела“ информација о прислушкивању Александра Вучића и водећих људи СНС-а.

Драгиша Кантић,

Недељникафера