Косачев приметио позитивну промену политике САД

09-03-2018 08:08:44 | | фото: © РИА Новости / Владимир Федоренко/ vostok.rs |


Председник Међународног одбора Савета федерације Русије Константин Косачов види позитивне промене у политици САД у вези са позивом за започињање преговора са Русијом након поруке председника Русије Владимира Путина савезној скупштини, у којој је он испричао о новом наоружању.

Раније је група америчких сенатора-демократа апеловала на државног секретара Рекса Тилерсона позивом да започне дијалог са Русијом о стратешкој стабилности након Путинових изјава.




„Вест која охрабрује. После много месеци и чак година оштре реторике америчких конгресмена и сенатора на рачун Русије, све до захтева за прекидом веза, појављују се знаци ’позитивног‘, а не ’негативног‘ парламентарног притиска, и то на америчког председника, а не на нашу земљу“, написао је Косачов на Фејсбуку.

Осим тога, Косачов је изразио наду да ће након ове одлуке уследити адекватне и разумне промене у политици Сједињених Америчких Држава у области стратешке стабилности и колективне безбедности, с обзиром да су „претње за наше земље у савременом свету заједничке“.

Председник Русије Владимир Путин је у обраћању савезној скупштини прошле недеље представио најновије типове стратешког наоружања, укључујући крстареће ракете неограниченог домета на нуклеарни погон, као и подводне дронове.