Москва: Активни покушаји САД мешања у наше унутрашње процесе

05-03-2018 09:06:23 | | / vostok.rs |


Министарство спољних послова Русије бележи покушаје мешања у предизборне процесе у Русији, изјавио је заменик министра спољних послова Русије Сергеј Рјабков на састанку Привремене комисије Савета Федерације за заштиту државног суверенитета и спречавање мешања у унутрашње послове Русије.


„Посебно активни покушаји мешања у наше унутрашње процесе последњих неколико година примећени су у периоду припреме и одржавања избора за председника Русије, као и парламентарних избора за Думу. Такве тежње јасно се могу пратити и током наше садашње предизборне кампање“, рекао је Рјабков.

„Министарство ово бележи и, наравно, тиме се детаљно баве и друге одговарајуће структуре“, нагласио је он.

„САД су главни извор наше пажње… Вашингтон не само што се меша преко различитих канала и у разним облицима у наше унутрашње послове, већ је управо он онај који најактивније покушава да припише руској страни некакво квазимешање у унутрашње послове САД“, додао је он.

Истовремено је Вашингтон вештачки надувао хистерију о наводном сајбер-мешању Русије у америчке изборе, рекао је Рјабков.

„Американци суде према себи када већ скоро две године покушавају да оптуже Русију за мешање у изборне процесе у САД помоћу такозваних сајбер-напада и путем друштвених мрежа. У Вашингтону је око тога вештачки створена права хистерија, а за то нема никаквих стварних доказа“, истакао је заменик министра.