Москва: Верујемо да Срби имају другачије мишљење од Џонсона по питању насилног мењања граница

24-02-2018 03:53:55 | | фото: © РИА Новости / Алекс Макнотон/ vostok.rs |


Запослени у руској амбасади у Лондону су одговорили на чланак британског министра иностраних послова Бориса Џонсона о "илегални анексији Крима". На сајту дипломатске мисије појавила се одговарајућа изјава.

У свом тексту, "Анексија Крима, четири године касније", објављеном на сајту британске владе, Џонсон позива да се наставе санкције према Москви, "док територија Крима буде под контролом Кремља, а такође док не буде поштовао споразум из Минска".

Реакција руске дипломатске мисије уследила је дан касније.

"Жалосно је што овај чланак не помиње четврту годишњицу државног удара у Кијеву, који је подржао Запад, а посебно Уједињено Краљевство и током којег је Устав Украјине био озбиљно прекршен, као и споразуми између председника Јануковича и опозиције посредством Њемачке, Француске и Пољске", наводи се у саопштењу.

О промени граница

Друга ствар, биле су речи британског министра о "првој насилној промени граница од 1945. године у Европи, Верујемо да србски народ има другачије мишљење о овом питању", саопштили су дипломатски представници Русије.

"1999. године, 78 дана бомбардовања територије Југославије заправо ју је уништило као државу, те је силом (без референдума) Косово одвојено од Србије".

Читајте више наУкрајина и Новорусија из минута у минут