Лавров: Проблеме у Сирији решавати уз поштовање територијалног интегритета земље

21-02-2018 02:04:39 | | фото: © РИА Новости / Евгений Одиноков/ vostok.rs |


Министар спољних послова Русије је, коментаришући ситуацију у сиријском Африну, истакао да сва питања на ову тему треба решавати у контексту територијалног интегритета Сирије.

Што се тиче Африна „чврсто се залажемо да се сви проблеми, било у Сирији или негде другде, решавају уз поштовање територијалног интегритета те државе, у овом случају Сиријске Арапске Републике“, рекао је министар.

Лавров је изразио уверење да „легитимни интереси безбедности Турске могу у потпуности бити реализовани и задовољени директним дијалогом“ са владом Сирије.

„Свесни смо забринутости Турске у контексту онога што се дешава у Сирији. Наравно, свесни смо и тежњи Курда. Али оно што не признајемо и чему се противимо су покушаји да се шпекулише овим тежњама. Мислим на покушаје спољних снага да шпекулишу о овим тежњама и промовишу у Сирији, па и у читавом региону, план који нема ничег заједничког са легитимним интересима курдског народа, усмерен на постизање својих геополитичких, користољубивих циљева“, додао је министар.

Читајте више наРуски ваздушни удари у Сирији - из минута у минут