Лавров: Само Сиријци имају право да одреде будућност своје земљ

24-01-2018 04:36:08 | | / vostok.rs |


Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров и амерички државни секретар Рекс Тилерсон разговарали су телефоном о Сирији, ситуацији на северу те земље, припремама за састанак сиријских страна у Бечу и Конгресу националног дијалога у Сочију, саопштило је Министарство спољних послова Русије.

„Разматране су ситуација решавања сукоба у Сирији, укључујући и ток операције у северним регионима, и припрема за састанак сиријских страна у Бечу и Конгрес сиријског националног дијалога у Сочију, који има за циљ покретање мировног процеса под окриљем Уједињених нација. Лавров је нагласио да само Сиријци имају право да одреде будућност своје земље“, наводи се у саопштењу Министарства.

Конгрес националног дијалога биће одржан 29. и 30. јануара у Сочију. Специјални представник руског председника за Сирију Александар Лаврентјев изјавио је да ће на форуму, на којем ће морати да се започне процес рада на новом сиријском уставу, свима бити омогућено да говоре: влади и опозицији - унутрашњој, спољашњој и оружаној.

Читајте више наРуски ваздушни удари у Сирији - из минута у минут