Пушков: У ПССЕ никако да схвате да без Русије никакав резолуција нема уопште никаквог смисла

24-01-2018 12:44:53 | | фото: © РИА Новости / Владимир Федоренко/ vostok.rs |


Свака резолуција Парламентарне скупштине Савета Европе без присуства Русије нема смисла, сматра руски сенатор Алексеј Пушков.

„У ПССЕ никако не могу да схвате да без Русије никакав резолуција нема уопште никаквог смисла: апеловати на одсутне је бескорисно“, написао је Пушков на Твитеру.

Потпредседник Државне думе Петар Толстој изјавио је новинарима након седнице специјалне комисије за хармонизацију органа савета Европе да Резолуција ПССЕ о Криму неће бити никад реализована. Он је додао да је улазак Крима у састав Русије „историјска чињеница“.

Према речима Толстоја, нису све чланице ПССЕ спремне да прихвате ову тачку мишљења, али се многи слажу са мишљењем Русије.

„Ми немамо намеру да ставимо наше колеге - чланове скупштине пред неки избор. Сматрам да ће се Русија несумњиво вратити раду у ПССЕ, али тек након промене прописа ове организације“, указао је политичар.

Парламентарна скупштина Савета Европе усвојила је раније резолуцију „о хуманитарним последицама рата у Украјини“. У документу се, између осталог, тражи од Русије да „прекине финансијску и војну подршку“ Доњецкој и Луганској Народној Републици и да престане да признаје пасоше које се тамо издају и да поштује људска права на Криму.

Читајте више наУкрајина и Новорусија из минута у минут