САД „и даље не виде политичку будућност” сиријског председника Асада

20-01-2018 11:01:36 | | фото: © РИА Новости / Михаил Воскресенский/ vostok.rs |


Сједињене Америчке Државе спремне су да на сваки начин помогну Уједињеним нацијама и да сарађују с Русијом у процесу политичке предаје власти у Сирији, саопштио је високо рангирани представник Стејт департмента.

Он је додао да САД и даље не виде политичку будућност у Сирији за њеног актуелног председника Башара ел Асада, али да сматрају да ће за процес предаје власти бити потребно још неко време.

Према његовим речима, САД и даље позитивно оцењују перспективе сарадње с Русијом у Сирији, укључујући и женевску платформу за преговоре.

Говорећи о претњама Анкаре да ће почети војну операцију у Сирији, представник Стејт департмента је то назвао дестабилизујућим дејствима.

„Не сматрамо да војна операција у Африну или на неком другом месту, усмерена против ’Сиријских демократских снага‘ на северу и североистоку Сирије, доприноси постизању регионалне стабилности и стабилности Сирије, као и отклањању забринутости Турске због безбедности њених граница“, рекао је представник Стејт департмента новинарима.

Читајте више наРуски ваздушни удари у Сирији - из минута у минут