Железњак: Повлађивање америчких и европских политичара екстремистима на Косову представља неодговорну и криминалну политику

16-01-2018 09:37:02 | | фото: Анатолий Жданов / Коммерсантъ/ vostok.rs |


Убиство србског политичара Оливера Ивановића на Косову и Метохији представља крваву провокацију чији је циљ дестабилизација ситуације у региону, изјавио је члан Одбора за међународне односе Државне думе Русије Сергеј Железњак (из партије Јединствена Русија).

„Убиство србског политичара Оливера Ивановића на Косову је крвава провокација, чији је циљ дестабилизација ситуације у покрајини, Србији и Балкану уопште. Оно има за циљ неуспех унутрашњег дијалога којим треба да се постигне консензус унутар друштва. Крваво наручено политичко убиство представља атентат на читав србски народ“, наводи се у саопштењу Железњака.

„Очигледно је да су то извршиле снаге које желе да разруше ионако усијану ситуацију на Косову и око њега и дестабилизују Србију и Балкан. Ми ћемо тражити поштовање права косовских Срба и братског народа Србије. Повлађивање америчких и европских политичара екстремистима на Косову представља неодговорну и криминалну политику која води ка људским жртвама, геноцидним претњама и новим оружаним сукобима на Балкану“, нагласио је он.