Симоњанова: Председнику Макрону саветујем да пажљиво прочита Устав Француске

16-01-2018 10:09:05 | | / vostok.rs |


Главни уредник телевизије РТ Маргарита Симоњан коментарисала је одбијање Јелисејске палате да изда акредитацију новинарима „РТ Франс“.

„Нашим новинарима су два пута ове недеље одбијене акредитације за Јелисејску палату. Председнику Макрону, који уместо слободе говора штити багет, саветујем да пажљиво прочита Устав Француске“, рекла је Симоњанова.

Раније је објављено да новинарки телевизије „РТ Франс“ није дозвољено да уђе у Јелисејску палату у којој је 15. јануара одржана конференција за медије портпарола француског лидера Емануела Макрона.

Слична ситуација догодила се 11. јануара у Риму, када тим француског председника није дозволио репортерима РТ-а да присуствују самиту.

Група француских јавних личности упутила је 20. децембра руководиоцу Врховног савета за аудио-визуелне медије Оливијеу Шрамеку захтев да се телевизији РТ опозове дозвола за рад.

Портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова је, коментаришући ова саопштења, изјавила да „сигнал долази директно од државе у виду председника Француске“.