Како домишљати Руси савладавају непроходне терене

30-12-2017 12:19:23 | | фото: Constrictor36 / Russia beyond/ vostok.rs |


Russia Beyond вам представља неке од најузбудљивијих уникатних вoзила којa су дизајнирали, направили и рестаурирали креативни Руси у својим гаражама.

Овај баги није направљен само за вреле летње дане на плажи. „Вираж” (оштар заокрет) се креће као сан и по зимској хладноћи и снегу. Самоне заборавите да се добро обучете!

Ако желите да вам ауто иде по сваком терену, само му скините точкове и замените их гусеницама. Тако све постаје могуће!

Наравно, војна возила можете видети у руским градовима само за време параде. Међутим, ентузијаст из уралског града Радужни рестаурирао је вишецевни бацач ракета „Каћуша”. Не брините, она више није смртоносна!

Ово компактно теренско возило изгледа као да су га дизајнирали руски стручњаци за астронаутику за вожњу по Месецу или Марсу, али није тако. Направљено је за задатак који је само мало лакши од тога: за савладавање руских мочвара и густих, непроходних шума.

Ово возило изгледа као да не зна где иде. Задњи део Ладе постављен је на гусенице и тако је постао предњи део овог шумског превозног средства. Рад на овом јединственом пројекту још је у току.

Овај моћни и злослутни мотоцикл са погоном на оба точка није онај који је возио Бетмен у „Мрачном витезу”, али свакако је његов руски рођак.

Ова комбинација мотоцикла и симбола произвођача гума Michelin дизајнирана је за савладавање дубоких мочвара. Огромни точкови овом теренцу омогућавају да плута, што је дизајнер и желео.

Шта добијете када укрстите колица за бебе са електричним мотором и додате трунку руске домишљатости? AlyMobile-1 је необична направа кућне израде тешка 30 килограма која може да достигне брзину од 7 километара на час. Ово је идеално лично превозно средство, јер без проблема савладава ивичњаке и друге препреке.

Зашто вам је уопште потребан чамац, ако „водени” мотоцикл може да вас пребаци преко реке, језера, а можда и преко мора?

Ово издужено картинг возило се зове „Генератор адреналина”. Само од погледа на њега и његов моћни мотор срце брже куца.

Борис Јегоров,
Russia beyond