Потписиван протокол о сарадњи образовних установа Москве и Крагујевца

18-12-2017 04:09:13 | | / vostok.rs |


Из једнонедељне студијске посете Москви, јуче се у Крагујевац вратила делегација ученика и просветних радника крагујевачке ОШ “Свети Сава“ и Центра за младе “Школа мира“ коју је предводио члан Градског већа за образовање, проф.др Недељко Манојловић.

Ова делегација је била у посети Образовном центру бр. 1279, са којим, од скоро постоји сарадња у области образовања. Наши ученици били су укључени у наставни процес и похађали наставу у московским школама. Ова посета је искоришћена да се у сарадњу укључи и велики образовни комплекс бр. 1862, једна од најугледних образовних институција руске престонице коју похадја око 4000 ученика, а чији је директор Владимир Илич Уљанов. Овом приликом је потписан и званични протокол о образовној сарадњи која ће почети са реализацијом 2018. године.



Потписивању протокола о сарадњи образовних установа Москве и града Крагујевца, велику пажњу је посветила руска државна телевизија, као и московски образовни канал који се искључиво бави образовањем у оквиру великог државног пројекта под називом “Москва-град образовања“.

Чланови делегације из Крагујевца, проф.др Недељко Манојловић, члан Градског већа за образовање и директор Центра за младе “Школа мира“, проф. Петар Стефановић дали су интервјуе овој познатој руској телевизији која је у неколико наврата обавестила своје гледаоце о боравку ученика и просветних радника из Крагујевца.



Током посете Москви, проф.др Недељко Манојловић се састао са представницима московског универзитета и том приликом је било речи о могућностима универзитетске сарадње два града.

Крагујевац