Војне комисије Русије и Северне Кореје разговарају о спречавању опасне војне делатности

14-12-2017 12:15:26 | | Фото: РИА Новости/ vostok.rs |


Делегација Министарства одбране Русије учествује на првој седници заједничке војне комисије Русије и Северне Кореје у Пјонгјангу. Две војске разматрају реализацију међувладиног споразума о спречавању опасне војне делатности, саопштила је Амбасада Русије у Северној Кореји.

„У складу са раније постигнутим договором у Пјонгјангу се одржава прва седница заједничке војне комисије на којој се разматра ток реализације међувладиног споразума о спречавању опасне војне делатности“, наводи се у саопштењу објављеном дипломатске мисије.

Споразум су 12. новембра 2015. године потписали први заменик начелника штаба Оружаних снага Русије генерал-пуковник Николај Богдановски и заменик начелника Генералштаба Северне Кореје О Гим Чол.

На челу руске делегације која је јуче допутовала у Пјонгјанг налази се заменик начелника Центра за управљање одбраном Русије контраадмирал Виктор Калганов, док је у корејској делегацији заменик начелника Главне оперативне управе Генералштаба севернокорејске војске генерал-мајор Пак Хо Чол.

„Преговори се одржавају у конструктивној, пословној атмосфери. Делегација Министарства одбране Русије налазиће се овде до 16. децембра“, додали су у Амбасади Русије у Пјонгјангу.