Русије ће финансијски подржати спортисте који су искључени са Олимпијаде

08-12-2017 11:36:31 | | Фото: sport.kazanfirst.ruИсточник/ vostok.rs |


Влада Русије ће финансијски подржати спортисте који су искључени са Олимпијских игара 2018. године, рекао је новинарима заменик руског премијера Виталиј Мутко.

„Ради се о материјалној подршци спортиста, о грантовима, о стипендијама. Наравно, још постоје проблеми рада, запошљавања“, прокоментарисао је Мутко налог руског премијера Дмитрија Медведева да се обезбеди подршка спортистима који су искључени са Олимпијских игара у Пјонгчангу.

Подршка, према његовим речима, такође укључује организацију и помоћ у учешћу на такмичењима.

„Поред питања материјалног плана, то су питања неких исплата, стипендија и то су питања награда. Ако му је условно дозвољено, победио је на такмичењу, добио би за то неку награду. Ако покаже на нашем руском такмичењу исти резултат ми можемо да изједначимо и исплатимо исто као да је то показао на међународним такмичењима“, објаснио је Мутко.

Међународни олимпијски комитет донео је одлуку да дозволи руским репрезентативцима да се такмиче на Олимпијским играма у Пјонгчангу 2018. године, али ће репрезентација бити названа „олимпијски спортисти из Русије“. Такође, чланство Олимпијског комитета Русије у МОК-у је суспендовано.