РТ: Треба размислити о ограничавању Гугла и његових друштвених мрежа у Русији - Свинцов

21-11-2017 09:29:29 | | / vostok.rs |


Извор:
Восток / РТ

Саопштења Гугла да ради на смањењу присуства руских медија у свом сервису за новости, осудили су руски политичари, те га оквалификовали као акт агресије који ће имати глобални утицај на слободу говора и мисли.

"Ово је отворена форма информациониг рата у овом тренутку - бомбардовање, директна агресија" против руских медија, рекао је Андреј Свинцов, заменик председника Одбора за информациону политику, информационе технологије и комуникације Државне думе.


Посланик је објаснио да ће резултати претраживања за категорију вести уништити глобалну читачку публику која остаје заинтересована за позицију Русије на глобалним догађајима, а које је означио као "моћним ударцем" слободи говора.

"Ми као посланици треба да размислимо о ограничавању [коришћење] Гугл претраживача, као и одређених друштвених мрежа које припадају овом холдингу у Русији", рекао је Свинсов.

У међувремену, шеф Комисије за информациону политику, сенатор Алексеј Пушков, такође је упитао да ли би Гугл требало да буде "деградиран" у Русији као реципрочан одговор на потезе Гугла.

Ерик Шмит, извршни председник Гуглове матичне компаније Алфабет, раније је изјавио да компанија намерава да спречи да садржаји РТ-а и Спутника дођу шире публике.