Русофобија претворила у заразну болест у бројним западним владама - Бородавкин

20-11-2017 08:20:07 | | фото: ria56.ru/ vostok.rs |


Дипломате бројних земаља, које имају мисије у седишту УН у Женеви и које добијају инструкције својих земаља да подржавају русофобију, на маргинама различитих скупова извињавају се због тог свог става, тврди стални представник Русије при УН и другим међународним организацијама у Женеви Алексеј Бородавкин.

Бородавкин је оценио да се русофобија претворила у заразну болест у бројним западним владама и њиховим дипломатским службама.

„Међу страним дипломатама има много интелигентних људи који су приморани да се ускладе са русофобичним инструкцијама из својих престоница. Ипак, они то раде без посебног жара и на маргинама бројних скупова изгледају као да су на губитку и извињавају се“, нагласио је Бородавкин.

Према његовим речима, постоје и они којима је русофобија основни професионални приступ и које не вреди разуверавати.

„Без обзира на то колико русофоби покушавају, стратешка тежина наше земље у свету је таква да хтели — не хтели морају да разговарају и комуницирају са нама“, додао је руски дипломата.

Он је навео да Русија има много пријатеља у УН, што потврђује и чињеница да се руски представници често бирају да буду на челу управљачких тела важних међународних форума у Женеви.

„Ове године Русија је успешно председавала Светском здравственом скупштином и конференцијом о разоружању“, казао је он.