Москва ће предузети мере у случају било каквог притиска на руске медије у САД

10-11-2017 10:06:53 | | / vostok.rs |


Москва ће предузети мере у случају било каквог притиска и прогона руских медија у САД, изјавила је портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова.

„У свим случајевима који буду повезани са притисцима и прогоном руских медија у САД, биће предузете одговарајуће мере, то је прописано Законом о медијима, усвојеним средином деведесетих година“, нагласила је Захарова.

Она је додала да Русија никада раније није прибегавала реализацији одговарајућих тачака овог закона.И главни уредник РТ и Спутњик Маргарита Симоњан коментарисала је предлог америчког Сената да забрани америчким дистрибутерима да емитују „руски државни садржај“.

​„А следећа фаза биће забрана речи ’Русија‘ у свакодневном животу. На пример, у емисијама ће говорити ’та земље‘“, написала је Симоњанова на свом Твитеру.

Сенат САД предложио је војном буџету за 2018. годину да се америчким дистрибутерима забрани да у својим мрежама имају „руски државни видео-садржај“. Пројекат је предложен у контексту притисака на руске медије у Сједињеним Америчким Државама. Аутори нацрта закона очигледно планирају да забране све уговорне комерцијалне обавезе које предвиђају укључивање руских телевизија у пакете.