Пушков Трампу: Најнеустрашивија војска је она која је одбила напад Хитлера, док су САД одуговлачиле са 2. фронтом

06-11-2017 10:13:51 | | фото: © РИА Новости / Владимир Федоренко/ vostok.rs |


Шеф комисије Савета Федерације за информативну политику и сарадњу са медијима Алексеј Пушков написао је на свом налогу на Твитеру да је најнеустрашивија војска она која је „одбила напад Хитлера“.

Шеф комисије Савета Федерације за информативну политику и сарадњу са медијима Алексеј Пушков прокоментарисао је изјаву председника САД Доналда Трампа да су „амерички војници најнеустрашивији на свету“.

„Нека Трамп зна: најнеустрашивија војска је она која је одбила напад Хитлера, за којег је радило пола Европе, док су САД одуговлачиле са 2. фронтом“, написао је Пушков.


Повод за коментар је била изјава председника САД Доналда Трампа за време посете америчкој бази „Јокота“ у Токију. Тамо је Трамп рекао да ће свака нација, режим или диктатура пасти као жртва потцењене одлучности Американаца који су „најнеустрашивији војници на свету“.

На Трампове тврдње огласио се Франц Клинцевич,
заменик председавајућег Одбора за одбрану и безбедност Савета федерације Русије, казавши да "не сматрајте правим ратом, на пример, победу над Садамом Хусеином 2003. године“.