Путин и Макрон разговарали о ситуацији у Сирији

03-11-2017 11:02:52 | | фото: Mikhail Svetlov/Getty Images/ vostok.rs |


Председник Русије Владимир Путин и председник Француске Емануел Макрон су током телефонског разговора разматрали резултате седме рунде састанака о Сирији одржаној у Астани, шефови држава истакли су важност заједничких напора за решавање кризе у Сирији, саопштила прес-служба Кремља.

„Током размене мишљења о сиријском питању разматрани су резултати седмог Међународног састанка о Сирији одржаног у Астани 30. и 31. октобра. Обе стране истакле су значај заједничких напора у контексту процеса политичког решавања сиријске кризе“, наводи се у саопштењу.

Председници су такође разговарали о различитим аспектима билатералне сарадње, укључујући и активности форума грађанских друштава „Тријанонски дијалог“.

Председници су се заложили за ирански нуклеарни споразум и нагласили недопустивост његове ревизије, додаје се у саопштењу.

„На иницијативу француске стране одржан је телефонски разговор између руског председника Владимира Путина и француског председника Емануела Макрона. Владимир Путин је говорио о резултатима свог путовања у Иран“, истиче се на сајту Кремља.

Лидери су „говорили у прилог јасне имплементације заједничког свеобухватног акционог плана за решавање ситуације око иранског нуклеарног програма“, наводи се у саопштењу.

Путин и Макрон такође су нагласили неприхватљивост једностране ревизије овог кључног споразума.

Разговор је био послован и конструктиван, истиче се у саопштењу Кремља.

Читајте више наРуски ваздушни удари у Сирији - из минута у минут