Симоњанова: Русија ће бити принуђена да предузме реципрочне мере

29-10-2017 01:30:43 | | / vostok.rs |


Русија ће бити принуђена да предузме реципрочне мере након забране рекламирања РТ и Спутњика на твитеру, саопштио је главни уредник РТ-а Маргарита Симоњан.

У програму „Закључци недеље“ на телевизији НТВ Симоњанова је подсетила да изјава председника Владимира Путина и руског спољнополитичког ресора о томе да све мере према Русији бити реципрочне.

„Значи, ограничиће могућности за рад америчких медија у Русији“, рекла је она.

При томе, Симоњанова је обећала да ће РТ и Спутњик наставити рад у Сједињеним Државама све док то буде било могуће. Она је нагласила да сарадници телевизије и информативне агенције немају намеру да се предају.

„Наставићемо рад и надамо се да ће то лудило које се десило након избора бити завршено“, рекла је Симоњанова.

Симоњанова је поменула жалбу председника САД Доналда Трампа да његове сопствене специјалне службе предају медијима његове тајне разговоре сат времена након њиховог завршетка. Главна уредница РТ је рекла да се председник државе коју он „лоше контролисати" остаје само жалити.

У четвртак је америчка друштвена мрежа „Твитер" објавила одлуку да блокира оглашавање са канала у власништву руских медија РТ-а и Спутњика. У саопштењу компаније се наглашава да је одлука донета на основу истраге „мешања Русије" у председничке изборе у САД 2016. године. При томе се испоставило да је током предизборне кампање Твитер сам предлагао РТ-у да постави велики број реклама, а потом је то сакрио од обавештајног одбора САД. РТ је понуду Твитера одбио. Спутњику је саопштио да агенција никада није користила платну промоцију на Твитеру.