Изложба „Спутњик 60“ у Музеју ваздухопловства

12-10-2017 08:37:20 | | / vostok.rs |


Изложба „Спутњик 60“ посвећена јубилеју лансирања космичког брода Спутњик биће оворена 18. октобра у Музеју ваздухопловства специјалним програмом који ће трајати два дана, саопштено је из Музеја. Поставка ће након тога за посетиоце Музеја бити отворена до 2. новембра.

Како наводе, у оквиру програма који првог дана почиње од 14 часова присутнима ће се обратити представници компаније РОСКОСМОС, Музеја ваздухопловства, државних установа и органа Републике Србије, као и дипломатског представништва Руске Федерације:

– Након поздравних говора и кратког прегледа изложбе, у биоскопској сали Музеја биће приказан играни филм о животу космонаута Јурија Гагарина под називом „Гагарин – први у космосу“. Затварање програма предвиђено је за 16 часова. –



Другог дана изложбе ће од 14 часова бити одржано предавање космонаута РОСКОСМОС-а, а затим ће о филму“Гагарин – први у космосу“ говорити продуцент филма. Након приче продуцента предвиђено је поновно пуштање тог филма, кажу из Музеја.

Завршетак програма другог дана очекује се до 16:30 часова, а улаз ће током трајања програма оба дана за све посетиоце бити бесплатан. Након тога изложба ће у Музеју бити отворена до 2. новембра при чему ће улаз наплаћивати.

Поставку је приредила државна компанија Руске Федерације за космичка истраживања РОСКОСМОС, а организована је у сарадњи са Руским домом из Београда.

Првог дана изложбе програм ће трајати од 14 до 14:45 часова, док је другог дана изложбе планирано да предавања почну од 12 часова, а целокупан програм траје до 13 часова.