Путин: Србија није у једноставном положају, али ће превазићи проблеме

07-10-2017 08:43:21 | | фото: © РИА Новости / Алексей Дружинин/ vostok.rs |


Председник Русије Владимир Путин оценио је у телефонском разговору са председником Србије Александром Вучићем, да у датим међународним околностима Србија није у једноставном положају, али да је уверен да ће србски народ превазићи проблеме, саопштио је кабинет председника Србије.

Председник Србије Александар Вучић је честитао 65. рођендан председнику Руске Федерације Владимиру Владимировичу Путину и пожелео му добро здравље, као и политички успех, како у решавању проблема у свету, тако и даљем унапређењу односа са Републиком Србијом.

Како се наводи у саопштењу из Кабинета председника, Путин је изразио личну захвалност председнику Вучићу за унапређење односа две земље.

"Владимир Владимирович Путин нагласио је да су међународне околности такве да Србија није у једноставном положају, али да је уверен да ће србски народ, као и увек кроз своју историју, показати свој карактер, и под вођством председника Вучића превазићи све проблеме", истакнуто је у саопштењу.

Путин је у телефонском разговору рекао Вучићу да је уверен да ће под његовим вођством "Србија и србски народ ићи само напред".

Двојица председника су се договорила да у најскорије време контактирају, састану се и наставе рад на повећању обима сарадње Републике Србије и Руске Федерације у свим областима, закључено је у саопштењу.