НИС уз још један успешан фестивал „Радост Европе”

06-10-2017 10:31:54 | | / vostok.rs |


Гала концертом који је одржан у Сава центру свечано је затворен 48. Међународни дечји фестивал „Радост Европе”.

Малишани из Белорусије, Бугарске, Црне Горе, Хрватске, Кине, Литваније, Македоније, Молдавије, Немачке, Пољске, Румуније, Русије, Словачке, Словеније, Турске и Украјине представили су на креативан начин кроз песму и игру културу земље из које долазе. Публика је имала прилику и да ужива у најразличитијим врстама сценских наступа, али и да на једном месту сагледа потпуно различите приступе у раду са децом од најтрадиционалнијих до савремених.

У оквиру четвородневних програма „Радости Европе” организоване су бројне изложбе, концерти и спортско-рекреативне активности за децу, на којима је учествoвало преко 500 малишана из 17 земаља света.

Компанија НИС традиционално већ девет година подржава овај догађај и у складу са својим слоганом „Будућност на делу” промовише развој културних вредности са стратешким фокусом на афирмацију деце и младих.

„Радост Европе“ је највећа и најстарија међународна манифестација дечјег стваралаштва, а оснивач манифестације је Градска управа града Београда док је извршни продуцент Дечији културни центар Београд.