РТ: Неприхватљив потез Гугла избацивање РТ-а из оглашивачког простора Јутјуба

05-10-2017 01:29:49 | | фото: © Evgeny Biyatov / Sputnik/ vostok.rs |


Извор: Восток / РТ

Потез Гугла да избаци РТ из свог оглашивачког сервиса без икаквог претходног обавештења је "апсолутно неприхватљив", али неће имати негативан утицај на доступност канала или његов профит, изјавио је заменик главног уредника РТ-а Кирил Карнович-Валуа.

РТ, са милионима претплатника преко својих канала, већ годинама је испред конкуренције као најгледанија ТВ мрежа на Ју-тјубу, која постављајући видео записе од када се регистровала на платформи од 2007. године. РТ мрежа је прошлог месеца означила још једну прекретницу са вишејезичним видео снимцима који су погледани преко пет милијарди пута.

Заменик главног и одговорног уредника РТ-а Кирил Карнович-Валуа је изразио жаљење због недостатка комуникације од стране Гугла, који није обавестио РТ о овој важној промени.

"РТ је Гуглов "премиум" партнер од 2010. године и акредитован је званичним статусом као најгледаније телевизијске мреже на Јутјубу. Чињеница да РТ више није укључен у листу Гуглових преференцијалних реклама у САД-у, само по себи не утиче на дистрибуцију РТ-а и профит.

"Ипак, апсолутно је неприхватљиво да није било никаквих обавештења према РТ-у о било каквим променама политике, а које информације Гугла су процуриле у америчким медијима", додао је Кирил.


"Ово говори о невероватном политичком притиску који се све више примењује на све РТ-ове партнере и односе у заједничком напору да у потпуности потисну наш канал из америчког тржишта на било који начин.", нагласио је Кирил.


Извештај да је Гугл уклонио РТ из свог "ад пакета" први пут је објавио Блумберг, који је као извор цитирао портпарола "Алфабета" (матична Гуглова компанија).

Према овим информацијама, потез Гугла је повезан с истрагом Сената о наводној улози Кремља у избору Доналда Трампа за председника САД.