Лавров: САД изводе фаталне провокације против руских снага у Сирији

04-10-2017 09:53:33 | | фото: © Eduard Pesov / Sputnik/ vostok.rs |


Извор:
Восток / РТ

Вашингтон игра опасну игру подстицања терориста у Сирији да би нападали сиријску и руску војску, изјавио је руски министар спољних послова Сергеј Лавров. Москва неће оставити агресивне кораке САД без одговора, али жели превазићи политички застој, додао је он.

У интервјуу за новински који је дао за арапски лист Ашарк Ал Авсат, пре посете Саудијског краља Салмана бин Абдулазиза Ал Сауда Москви, Лавров је нагласио да коалиција коју предводи САД и побуњеничке снаге које подржавају, доследно делују на начин који помаже Исламској држави и другим терористичким групама.

"У неким случајевима, ове снаге врше наводно случајне нападе против сиријских оружаних снага, након чега терористи врше контра-нападе. У другим случајевима, они инспиришу друге терористе да нападну стратешке локације над којима је Дамаск вратио свој легитимни ауторитет, или да покрене фаталне провокације против нашег војног особља ", рекао је Лавров.


Вашингтон се руководи "двоструким аршинима" у Сирији, рекао је руски министар спољних послова, који је осудио САД, нагласивши да не постоје лоши или добри терористи.


"Ако примените двоструке аршине, поделите терористе у "лоше " и "врло лоше", присиљавате друге да уђу у коалицију са политичким мотивима, заборављајући неопходне санкције УН-а да би се одобриле ове акције, онда је тешко говорити о ефикасности анти-терористичка кампања", нагласио је Лавров.

Читајте више наРуски ваздушни удари у Сирији - из минута у минут