Лавров: Односи Русије и Србије се развијају у свим правцима

29-09-2017 06:39:31 | | / vostok.rs |


Развој конструктивне и свеобухватне сарадње између Русије и Србије промовисан је поверљивим дијалогом који је успостављен између председника две земље, саопштио је министар спољних послова Руске Федерације Сергеј Лавров на састанку са шефом Министарства спољних послова Србије Ивицом Дачићем.

"Наши односи се развијају у свим правцима, наши председници су у редовном контакту, а поверљиви дијалог који је успостављен између њих помаже у развијању сарадње у свим областима", рекао је шеф руске дипломатије

Састанак руско-српске међувладине комисије за војно-техничку сарадњу биће одржан следеће недеље у Тули, рекао је руски министар спољних послова Сергеј Лавров.


"Следеће недеље биће одржан састанак међувладине комисије за војно-техничку сарадњу у Тули", рекао је он на састанку са министром спољних послова Србије Ивицом Дачићем.

Лавров је такође рекао да ће Руска Федерација и Србија одржати заседање међувладине комисију за трговинску и економску сарадњу, којом председава Дачић са српске стране.

"Њен рад је врло плодан, трговински промет постепено расте", рекао је руски министар спољних послова.

Према његовим речима, Министарство спољних послова Руске Федерације и Србије су у сталном контакту и блиско сарађују у УН-у, те солидарно гласају по питању резолуција у Савету безбедности УН-а.

"По мом мишљењу, све се правилно развија, али ћемо видети шта се још може учинити", рекао је Лавров.

Заузврат, Дачић се захвалио Русији и њеним лидерима за подршку независности и територијалног интегритета Србије. По његовом мишљењу, главни циљ билатералних односа је повећање трговинског промета између Руске Федерације и Србије, који тренутно прелази две милијарде евра.

"Али верујемо да то може бити још више", рекао је Дачић.